Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat pe ruşi „să rămână acasă” şi să nu subestimeze ameninţarea noului coronavirus, în cadrul unui „discurs adresat națiunii”.

„Mă adresez tuturor cetăţenilor ţării noastre. Să nu ne încercăm norocul. Nu vă gândiţi «ah, asta nu mă va atinge». Toată lumea poate fi lovită. Ceea ce se întâmplă azi în multe ţări occidentale, în Europa, în Statele Unite, ni se poate întâmpla şi nouă foarte rapid”, a avertiazat el miercuri.

El a anunțat că toată activitatea va fi încetată în Rusia începând cu 28 martie și până la 6 aprilie, când rușii se vor bucura de o vacanță prelungită.

Oficial, Rusia a înregistrat 658 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi a anunţat miercuri că doi pacienţi de 73 şi 88 de ani au decedat, fără să lege direct decesul lor de COVID-19.

Totodată, conform unui decret publicat joi, vor intra în vigoare mai multe măsuri anunţate în ultimele zile, în special închiderea a numeroase locuri publice în regiunile ruse, unde au fost luate până în prezent foarte puţine măsuri pentru a încetini răspândirea epidemiei provocate de noul coronavirus.

De asemenea, au fost anulate toate zborurile internaționale.

Putin a amânat și un vot popular asupra reformei constituţionale, prevăzut iniţial la 22 aprilie. Referendumul urma să-i ofere șansa de a candida pentru încă două mandate în fruntea țării. O nouă dată a consultării urmează să fie hotărâtă în funcţie de evoluţia situaţiei, a spus el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here