Restricții de circulație în țară: Se interzic grupurile mai mari de trei persoane. Actul de identitate, obligatoriu pentru cei care ies din casă

Autor: , in Populare / Social / 26 martie, 2020, 21:09

Guvernul a anunțat noi măsuri severe pentru a stopa criza coronavirusului. Astfel, de vineri se interzic grupurile mai mari de trei persoane pe stradă, iar de sâmbătă lucrătorii bugetari vor avea 9 zile libere, timp în care trebuie să stea acasă și să nu circule pe teritoriul statului.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat după ședința Comisiei Situații Excepționale că, conform estimărilor, dacă numărul de noi infectări va continua după trendul din ultimele zile, la 10 aprilie vom atinge 2.000 de pacienți și acest număr va pune la grea încercare sistemul medical.

„Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți. Avem aproape 4 mii de locuri în spitale, cu toate acestea putem avea un număr mai mare de cazuri confirmare. În aceste condiții, deja am rugat să se pregătească spații alternative pentru noii pacienți, inclusiv hoteluri, săli. Aceste vor fi spitale improvizate, fără un nivel de asistență medicală pe care îl avem acum. Depășirea numărului de 3-4 mii de infectați va însemna o imposibilitate de a acorda suport tuturor”, a spus Chicu.

Pentru a reduce din sporul cotidian al numărului de infectați, Comisia a probat un șir de noi acțiuni.

Astfel, începând de vineri, 27 martie, se interzic grupurile mai mari de trei persoane, cu excepția rudelor de gradul 1 și 2.

Totodată, de mâine cetățenii sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate, care va fi prezentat colaboratorilor Ministerului de Interne sau a Ministerului Apărării la solicitare.

De sâmbătă, 29 martie, toate unitățile din sectorul bugetari, cu excepția sectorului medical, vor avea 9 zile de odihnă. Premierul atenționează cetățenii să nu plece din locurile în care se află, scopul măsurii find ca oamenii să stea acasă, minimalizând riscul de infectare cu COVID-19. Aceste zile vor fi recuperate după terminarea stării de urgență.

Totodată, urmează a fi închise alte două treceri ale frontierei de stat. Este vorba de punctele Costeşti – Stânca și Briceni-Rossoşanî.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X