Toți medicii din Republica Moldova, din prima linie, ar putea fi testați pentru COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Social / 26 martie, 2020, 18:50

Toți medicii din Republica Moldova, din prima linie, ar putea fi testați pentru COVID-19. Estimativ, este vorba de circa 10.000 de medici. O decizie în acest sens a fost propusă de Centrul Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de coronavirus Comisiei Situații Excepționale, care urmează să se întrunească astăzi în ședință.

„Suntem preocupați de evitarea, pe cât posibil, a cazurilor de infectare în rândul medicilor și venim cu propunerea pentru Comisia Situații Excepționale de a lua decizia de testare a tuturor medicilor care sunt în prima linie implicați în depistarea și tratarea persoanelor contaminate cu acest virus”, a anunțat șeful statului.

Conform acestuia, în jur de 10.000 de medici vor fi testați periodic, pentru „a exclude riscul de infectare și, totodată, de a-i asigura și mai mult pe cei care lucrează în sectorul medical”.

Până la moment au fost infectați mai mulți medici, 4 cazuri fiind confirmate astăzi în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Republican.

Totodată, se propune și testarea colaboratorilor organelor de poliție, în special a celor care lucrează în cadrul Poliției de Frontieră, a celor de la Ministerul de Interne și Ministerul Apărării, care sunt în contact direct cu persoanele contaminate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X