Trei băieți care ar fi violat o minoră au fost reținuți; Riscă până la 12 ani de închisoare

Autor: , in Social / 26 martie, 2020, 17:58

Trei tineri au fost plasați în areste preventiv pentru 30 de zile, fiind învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și de tentativă de viol asupra unei fete de 16 ani, originară din raionul Taraclia.

Faptele au avut loc în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, într-o localitate din raionul Taraclia. Așa cum investigațiile se presupuneau a fi complexe, la data de 25 martie curent, prin ordonanța procurorului general, Alexandr Stoianoglo, dosarul a fost retras din gestiunea Inspectoratului de Poliție Taraclia și transmis Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS. S-a decis reținerea celor trei, iar astăzi, 26 martie 2020, procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestor infracțiuni și au depus demersul la judecătorul de instrucție, cu solicitarea aplicării măsurii preventive – arestul.

Adolescenta are puțin peste 16 ani, iar cei trei învinuiți încă nu au vârsta de 18 ani. În scopul acumulării materialului probator, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile persoanelor implicate, inclusiv repetat la cel în care a fost comisă infracțiunea.

Întru cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele, pe dosar sunt dispuse mai multe expertize, inclusiv medico-legală, informatică, chimică, biologică. Se impune, de asemenea, audierea unui cerc larg de persoane.

Pentru tentativa de viol, dar și pentru acţiunile violente cu caracter sexual, adică satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, comise prin constrângere fizică sau psihică a persoanei ori profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de aşi exprima voinţa, comise cu bună-ştiinţă asupra unui minor și care au fost comise de două sau mai multe persoane, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X