AAC cere poliției investigarea concesionarului „Avia Invest”, după ce a refuzat să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare

Autor: , in Social / 27 martie, 2020, 13:35

Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept ca urmare a refuzului concesionarului Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest” SRL, de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare pentru anul 2020.

AAC a solicitat, la 12 februarie, concesionarului „Avia Invest” SRL prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020.

Într-un răspuns oferit de către administratorul „Avia Invest” SRL, la data de 17 martie, agentul economic a refuzat prezentarea informațiilor solicitate.

„Acest refuz generează impedimente în realizarea atribuțiilor funcționale ale AAC în calitatea sa de organ de control în domeniul aviației civile”, susțin reprezentanții ACC.

Astfel, ACC anunță că acțiunile „Avia Invest” SRL, precum și ale administratorului urmează a fi examinate prin prisma art.349 alin.(1) Cod contravențional „Împiedicarea activității legitime a funcționarului public”, componență atribuită potrivit art. 400 alin.(1) Cod contravențional, poliției.

„Ca urmare a comportamentului abordat de „Avia Invest” SRL, AAC a depus o sesizare pe acest caz la Inspectoratul de Poliție Botanica, în vederea inițierii unui proces contravențional în privința ”Avia Invest” SRL și administratorului societății menționate Boris SALOV pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 349 alin.(1) Cod contravențional”, se arată într-un comunicat remis de ACC.

Sancțiunea prevăzută de norma legală constă în amendă de la 30 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, amendă de la 45 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, amendă de la 60 la 120 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în toate cazurile, de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X