Constantin Țuțu, prins la frontieră în timp ce încerca să intre în țară. Ofițerii CNA merg să-l rețină

Autor: , in Populare / Social / 27 martie, 2020, 13:42

Fostul deputat PDM Constantin Țuțu a încercat să treacă frontiera de stat și să ajungă în Republica Moldova, moment în care a fost reținut de polițiștii de frontieră.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi, a confirmat pentru Cotidianul.md că ofițerii Centrului sunt în drum spre frontiera de stat pentru a-l reține pe Țuțu.

Acesta a încercat să intre în țară prin punctul de trecere Leușeni-Albița.

Țuțu s-a predat benevol organelor de drept. Dat fiind că pe numele acestuia există mandat de arest pentru 30 de zile emis în luna septembrie 2019, va fi plasat în izolatorul CNA.

Fostul deputat PDM a fost anunțat în urmărire internațională la începutul lunii octombrie 2019, după ce la 27 septembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile pe numele lui Țuțu, care este învinuit de trafic de influență.

Tot la începutul lunii octombrie 2019 procurorii au anunțat că au pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale lui Țuțu și au pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.

Constantin Țuțu este unul dintre primii membri ai PDM care au părăsit Republica Moldova, la scurt timp după ce partidul a cedat puterea, în iunie 2019. El s-ar fi aflat chiar în primul avion privat ce a decolat de pe aeroportul din Chișinău, având ca destinație Ucraina. În vara anului trecut, el a fost surprins de mai multe ori pe litoralul din Odesa, dar și în România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X