Pe timp de carantină, un șofer a fost reținut după ce a urcat beat la volan. INP: „Alcoolul la volan ucide, nu tratează”

Autor: , in Social / 27 martie, 2020, 17:40

În plină pandemie, unii participanți la traficul rutier nu respectă nici măsurile impuse de autorități pe timp de stare de urgență, nici Regulile de Circulație Rutieră și urcă în stare de ebrietate avansată la volan. Un bărbat de 39 de ani a fost identificat de oamenii legii după ce a urcat beat la volan.

Joi seara, în jurul orei 20.30, inspectorii de patrulare au observat un automobil de marcă Toyota, care se deplasa neadecvat pe bulevardul Dacia din Capitală. Ulterior, autovehiculul a fost stopat, iar la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 39 de ani, locuitor al municipiului Chișinău care în urma testului Drager s-a dovedit a fi în stare de ebrietate cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.07 mg/l.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar instanța de judecată se va pronunța.

În context, Inspectoratul Național de Patrulare menționează că alcoolul nu te tratează în situația de pandemie, dar poate provoca o crimă, atunci când urci la volan după ce ai consumat alcool.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să aibă grijă de sănătatea lor, dar și a celor din jur, respectând cu strictețe regulile stipulate de lege.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X