Unul dintre cele mai mari stadioane de fotbal din lume, transformat în spital în timpul pandemiei COVID-19

Autor: , in Sport / 27 martie, 2020, 14:22

Emblematicul stadion Maracana din Rio de Janeiro, „templul” fotbalului brazilian, va fi folosit ca spital improvizat pentru pacienţii cu coronavirus, a anunţat joi guvernatorul statului Rio, Wilson Witzel, citat de Agerpres.

Oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să utilizeze stadionul şi arena acoperită Maracanazinho, aflată în vecinătate, până la jumătatea lunii aprilie, în condiţiile în care spitalele locale să lupta pentru a face faţă numărului tot mai mare de persoane infectate.

„Logistica este într-un stadiu avansat şi ar trebui să fie gata în maximum 15 zile”, a declarat Witzel. Oficialul a precizat, totodată, că au fost construite alte trei spitale temporare: în cartierul Barra da Tijuca şi în localităţile apropiate Nova Iguacu şi Sao Goncalo.

Stadionul Pacaembu din Sao Paulo şi arena Mane Garrincha din capitala Brasilia au fost, de asemenea, transformate în spitale provizorii în ultimele zile.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat 2.915 cazuri de coronavirus confirmate, dintre care 77 au fost fatale.

Stadionul Maracana a fost inaugurat cu ocazia Cupei Mondiale din 1950 ş a găzduit finala Mondialului din 2014 precum şi ceremoniile de deschidere şi închidere din cadrul Jocurilor Olimpice ediţia 2016.

Multă vreme Maracana a fost cel mai mare stadion de fotbal din lume, găzduind aproape 200 de mii de oameni în cadrul finalei Campionatului Mondial de fotbal din 1950. Astăzi stadionul are o capacitate de 77 de mii de locuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X