A publicat-o, apoi a șters-o. Igor Dodon a stârnit controverse cu o poză la natură, cu familia, pe timp de carantină (FOTO)

Autor: , in COVID-19 / Politic / Populare / 28 martie, 2020, 22:12

Președintele Igor Dodon a publicat în această după-amiază, pe Facebook, o fotografie în care apărea soția sa, Galina, dar și unul dintre fiii cuplului prezidențial. Postarea, făcută în toiul măsurilor ample de restrângere a liberei circulații a cetățenilor, în legătură cu epidemia COVID-19, a stârnit critica mai multor internauți. Unii dintre aceștia se întrebau ce exemplu oferă președintele cetățenilor, îndemnați zilnic de autorități să stea acasă pentru a evita răspândirea noului tip de coronavirus. După circa trei ore, postarea a dispărut de pe pagina șefului statului.

UPDATE 22:30 Aceeași postare a apărut din nou pe pagina lui Igor Dodon. Totuși, comentariile și reacțiile anterioare nu s-au păstrat.

Știrea inițială:

Iată fotografia care a stârnit controverse pe Facebook:

„Un pic de respiro şi o scurtă plimbare în această perioadă strictă de izolare şi carantină. Azi am ajuns mai devreme acasă și i-am scos pe ai mei puțin la aer”, a scris șeful statului în postarea cu pricina.

Critici ale internauților

Criticile oamenilor nu au întârziat să apară, în condițiile în care, din 25 martie, este interzis accesul în spațiile publice precum parcuri sau terenuri de joacă.

„O palmă, o batjocură adusă oamenilor responsabili”

Nici oponenții politici n-au ratat ocazia de a-l critica pe președinte.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, un demnitar trebuie, pe lângă toate celelalte, să fie un exemplu pentru populație. „Ceea ce a făcut Dodon azi este o palmă, o batjocură adusă oamenilor responsabili care au decis să stea închişi acasă ca să oprească molima”, consideră deputatul PAS.

Iar vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu, l-a îndemnat să rămână în pădure.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită, la 17 martie, stare de urgență în legătură cu situația epidemiologică. Astăzi, 28 martie, există 231 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *