Chicu, despre discoteca din Capitală care activa pe timp de pandemie: Dosar penal, amenzile nu-s suficiente

Autor: , in Social / 29 martie, 2020, 19:37

Premierul Ion Chicu a anunțat că va fi deschis un dosar pe numele agentului economic care organiza distracții într-un club de noapte din Capitală, în timp ce a fost instituită carantină.

Potrivit lui Chicu, în unele cazuri, deja nu sunt suficiente amenzile.

„Probabil ați văzut în spațiul public cazul de organizare pe parcursul nopții a diferitor activități de divertisment, cluburi de noapte, discoteci. Va fi dosar penal. Deja amenzile nu sunt suficiente pentru asemenea gen de încălcări. Legislația noastră, din păcate, nu permite caz penal atunci când nu este demonstrat consecința sau prejudiciul în cazul de față, contaminați. Noi o să venim cu propunerea la Comisia Situații Excepționale să modificăm. Nu trebuie să așteptăm confirmarea cazurilor de înbolnăvire, dar să fie penalizat, să fie posibil de deschis dosar penal doar pentru încălcare, fără ca să așteptăm consecințele, fără ca să umplem iar spitalele”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că, un agent economic din sectorul Botanica al Capitalei, prin intermediul unei rețele de socializare, a îndemnat tinerii să se distreze în clubul de noapte pe care îl administrează.

Detalii la acest subiect: (VIDEO) Pe timp de carantină, unii tineri se distrau într-un club de noapte din Capitală; Amendă de până la 75.000 de lei
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X