Chicu: Un spital cu 700 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi amplasat la Moldexpo

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 29 martie, 2020, 18:22

La Centrul Expozițional Moldexpo va fi amplasat un centru de triere a pacienților aduși cu suspecție la COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a spus că acest spital va dispune de 700 de paturi.

Potrivit lui Chicu, aceste centru de triere ar putea fi gata deja la mijlocul săptămânii viitoare.

„Actualmente avem 6 instituții strategice în Chișinău am activat Bălți, Cahul, sunt pregătite și alte instituții medicale care au statut de regionale. Am discutat despre activarea spitalelor raionale în caz de necesitate. Dacă vorbim de Chișinău, am vorbit despre desfășurarea unui centru de triere. Acest spital alternativ, improvizat, va fi la Moldexpo. Specialiștii au evaluat astăzi situația pe loc. Până miercuri va fi desfășurat acest spital. Acolo vor fi 700 de locuri, avem 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7-8 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasarea unui „spital de câmp” așa să-i spunem, dar el va fi posibil de amplasat sub acoperiș normal. Până miercuri seara, maximum joi, această unitate medicală va fi desfășurată”, a declarat Chicu.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost depistate încă 32 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. În total, sunt 263 de cazuri.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X