Foto simbol: stil.kurir.rs

Astăzi, unii preoți nu au respectat ordinul Comisiei Situații Excepționale și au organizat slujbe la care au participat enoriași. Premierul Ion Chicu a anunțat că aceste biserici vor fi amendate de Poliție.

În peste 100 de biserici au fost oficiate slujbe cu prezența enoriașilor.

„Din totalul de 1.441 de biserici, 787 și-au sistat activitatea, 654 au desfășurat slujbe divine. Dintre cele 654, 369 au făcut slujbe doar cu participarea preotului, ceea ce nu este interzis. 285 au petrecut slujbe cu participarea credincioșilor, unele dintre ele au oficiat slujbe la care au fost prezente până la 3 participanți. Peste o sută și ceva de biserici au avut peste trei enoriași. Din păcate, Poliția este nevoită să aplice măsurile de sancționare. Au fost lansate aceste proceduri conform legislației. Regret foarte mult că am ajuns în această situație când nu se respectă legea”, a declarat Chicu.

Citește și: Unii preoți din țară au transmis slujbele live pe Facebook (VIDEO)

În acest context, a adus mulțumiri slujitorilor bisericii care s-au conformat deciziei Comisiei Situații Excepționale.

„Dacă a fost posibil ca peste 900 de biserici să respecte regula, nu înțeleg de ce ceilalți nu au respectat-o. Mulțumesc slujitorilor bisericii care sunt împreună cu poporul și s-au conformat restricțiilor. Lumea credincioasă s-a rugat și de acasă. Regret că unii nu realizează gravitatea problemei”, a conchis premierul Ion Chicu.

Vezi și: Un preot de la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Chișinău, infectat cu COVID-19

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost depistate încă 32 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. În total, sunt 263 de cazuri.

Începând de vineri, 27 martie, sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane, cu excepția rudelor de gradul 1 și 2.

Totodată, cetățenii sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate, iar în caz de necesitate, va fi prezentat colaboratorilor Ministerului de Interne sau a Ministerului Apărării la solicitare.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here