Foto: politia.md

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a spus că un echipaj al Poliției s-a rătăcit și a ajuns din greșeală în Ucraina, astfel, a răsunat și în țara vecină mesajul Stați Acaă.

Istorioara a fost relatată de către deputat pe pagina sa de Facebook.

„O mică relaxare în plină criză epidemiologică. O poveste haioasă, dar adevărată, din istoria combaterii pandemiei în țara noastră. Ieri, un echipaj de Poliție a avut un raid cu mesajul Stați Acasă în satele raionului Ștefan Vodă. După satul Slobozia s-au rătăcit și pe drum de țară au ajuns în Ucraina. În satul vecin Sunduc. Au strigat „Stați Acasă”, pănă cănd un bătrân nu i-a oprit și le-a zis „Хлопцы, вы в Украине” (t.r: Băieți, sunteți în Ucraina)”, a povestit Slusari.

Oamenii legii nu au comentat, deocamndată, acest caz. Cotidianul.md a expediat o solicitare la Poliție. Revenim cu detalii.

Menționăm că, în contextul situației epidemiologice din țară, angajații Poliției au demarat acțiuni de informare a populației. Aceștia difuzează, din mașinile de poliție, mesaje de prevenire a răspândirii și infectării cu virusul COVID-19.

Oamenii sunt îndemnați să țină cont de mesajele audio difuzate de polițiști și să respecte măsurile de sănătate publică impuse de autorități.

Începând de vineri, 27 martie, sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane, cu excepția rudelor de gradul 1 și 2.

Totodată, cetățenii sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate, care va fi prezentat colaboratorilor Ministerului de Interne sau a Ministerului Apărării la solicitare.

Persoanele care nu respectă măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă acestea au pus în pericol sănătatea publică, pot fi pasibile de răspundere contravențională, fiindu-le aplicată o amendă de la 450 la 500 unități convenționale (22.500 – 25.000 de lei) persoanelor fizice, și de la 1.000 la 1.500 unități convenționale (50.000 – 75.000 de lei) persoanelor juridice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here