Angajații a opt instituții medicale din Chișinău, asigurați cu transport de municipalitate

Autor: , in Social / 30 martie, 2020, 15:33

Pe perioada situației de urgență, angajații instituțiilor medicale municipale sunt asigurați cu transport la și de la locul de muncă. Potrivit Primăriei Chișinău, din 26 martie zilnic sunt efectuate circa 15 curse pentru transportarea personalului medical de la cele 8 instituții municipale.

Informația a fost prezentată luni, în cadrul ședinței online operative a serviciilor municipale, de Lilian Copaci, șef interimar al Direcției de transport public.

Decizia autorităților locale este luată pe durata restricționării circulației transportului public, pentru prevenirea și controlul răspândiri virusului de tip nou, iar Direcția generală asistență socială și sănătate a încheiat, în acest sens, un contratct de prestare servicii cu un operator de transport.

După aceeași formulă urmează a fi soluționată și problema asigurării cu transport a angajaților din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1, anunță municipalitatea.

În prezent itinerariile utilizate pentru transportarea angajaților din instituțiile medicale municpale vizează raionale: Telenești, Călărași, Orhei, Ialoveni, Criuleni și Dubăsari.

Anterior, și Ministerul Apărării a anunțat că efectivul militar contribuie la transportarea la muncă a lucrătorilor medicali în perioada stării de urgență.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X