Cotele jucătorilor se prăbușesc din cauza pandemiei COVID-19. Care este cel mai afectat club de top

Autor: , in Sport / 30 martie, 2020, 17:48

Valoarea totală a jucătorilor din cele mai importante cinci campionate de fotbal din Europa va scădea cu 28%, de la 32,7 miliarde la 23,4 miliarde de euro, dacă niciun meci nu se va mai disputa până la sfârşitul lunii iunie, din cauza pandemiei de coronavirus şi niciun contract cu va fi reînnoit, se arată într-un studiu realizat de Centrul internaţional pentru studii sportive (CIES), cu sediul la Neuchatel (Elveţia).

Cel mai afectat club ar fi, în această situaţie, Olympique Marseille, al cărui lot îşi va diminua valoarea cu 37,9 la sută, iar cea mai puţin afectată ar fi tot o grupare din Hexagon, Stade Brest, cu o scădere de doar 11%, în condiţiile în care are opt jucători ale căror contracte se vor încheia la 30 iunie.

Valoarea jucătorilor din principalele campionate, în scădere cu 28% din cauza pandemiei de coronavirus

În ceea ce priveşte „granzii” Europei, Inter Milano va suferi o pierdere de 35,7% a valorii fotbaliştilor săi, Bayern Munchen de 33%, Real Madrid de 31,8%, Paris Saint-Germain de 31,4%, iar FC Barcelona de 31,3%, scrie digisport.ro, cu referire la Agerpres.

Studiul a fost realizat ţinându-se cont de mai mulţi factori, precum vârsta jucătorilor, durata contractelor, parcursul carierelor şi performanţele recente.

Cea mai mare pierdere se înregistrează în cazul jucătorilor maturi, cu contracte pe termen scurt şi care au jucat mai puţine meciuri în acest sezon decât în cel precedent. Un exemplu în acest sens este francezul Paul Pogba, mijlocaşul lui Manchester United, a cărui valoare va scădea cu aproape 50%, de la 65 milioane la 35 milioane euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X