De ce nu este niciun medic în componența Comisiei Situații Excepționale? Explicația lui Chicu

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 30 martie, 2020, 14:22

Premierul Ion Chicu a spus că tot mai des vehiculează „o idee genială” și mulți se expun pe marginea componenței Comisiei Situații Excepționale din care nu face parte niciun medic. În această situație, el a zis că se simte obligat să vină cu anumite explicații.

Chicu a venit cu precizări referitoare la diferența dintre două comisii existente:

„O idee „genială” care tot mai des este menționată în spațiul public este componența Comisiei Situației Excepționale. De ce din această comisie nu sunt medici? Vin cu o claritate. Noi avem Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, acolo sunt medici, acolo se iau decizii pe dimensiunea medicină, cum trebuie de reacționat pe acest segment”, a menționat premierul.

Totodată, șeful Guvernului, a precizat că nici 3% dintre deciziile adoptate de Comisia Situații Excepționale nu au tangență cu medicina.

„Comisia Situații Excepționale nu este organ care gestionează lucrurile în medicină, dar este formatul prin care se iau decizii ce țin de gestionarea lucrurilor în țară, nu neapărat acele medicale. Dacă o să consultați acele 8 dispoziții care sunt deja emise de Comisia Situații Excepționale, nu o să găsiți nici măcar trei procente din decizii care ar avea ceva legătură cu medicina. Toate deciziile luate țin de gestionarea economică, de salarii, de organizarea lucrurilor în țară, etc. Comisia Situații Excepționale nu este grupul focal de medicină care se întrunește în fiecare dimineață și nu este Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Vă rog să înțelegeți acest lucru și nu insistați pe transformarea Comisiei Situații Excepționale în organ colegial al medicilor”, a explicat Chicu.

Potrivit medicului reanimatolog Iulian Namolovan, din componența Comisiei Situații Excepționale fac parte 7 juriști, 7 ingineri, 5 economiști, 4 reprezentanți ai structurilor de forță, 1 diplomat și 1 pedagog.

Vezi și: Mărturiile unui medic infectat cu COVID-19: Eu cu soția așteptăm un copil, pe primul l-am pierdut, am dorit să fiu testat de urgență

Printre altele, Iulian Namolovan este unul dintre cei patru medici de la Spitalul Clinic Republican (SCR) testați pozitiv la coronavirus. 4 medici de la Spitalul Republican au fost infectați cu COVID-19. Acești angajați medicali au fost testați inițial la un laborator privat, apoi și la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Decizia de a fi testați la un laborator privat l-a costat pe Anatol Ciubotaru funcția de director al Spitalului Clinic Republican, acesta fiind demis ulterior de către autorități.

Citește și: „Mai am jumătate de an până la pensie, dar nu mă supăr pe ei”. De ce a fost demis și regretele ex-directorului Spitalului Republican (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Nu ideile sunt geniale , dar in acest caz cibd pe linga pr oblemele economice ,juridice si altele principala cauza a starii exceotionale este pandemia si fara cuvintul medicilor nu cred ca economjstii si juristii sunt cunoscatori ai problemelor din medicina. Fie ei in calitate de consul tanti, consilieri, numitii cum doriti , dar nici odata politicienii nu vor deve ni medici fara pregatire speciala, pe cind ” medici” politicieni avem si cu toate ca nu sunt poate cei mzi buni medici totusi in medicina sunt mai priceputi ca politicienii

  • Trist ca Chicu nu stie ca el are pandemie in tara si nu calamitate naturala! Iata asa poliutrucu is iflutura coaiele prin Guvern. In aceasta situatie de pandemie la nivel global epidimiologii sunt cei care stiu cel mai bine comporamentul virusilor si bacteriilor.
    DA defapt voi il aveti pe mai marele „epidimiolog” Dodic Gondic :)))))) El acolo face cit 4 doctori epidimiologi :))

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X