În China sub 4%, în Italia sub 9%, în Spania 14%, în Moldova 23%; Procentul personalului medical infectat cu COVID-19

Autor: , in Populare / Social / 30 martie, 2020, 15:55

Zeci de mii de medici și alți angajați din sistemul de sănătate din întreaga lume au fost infectați cu coronavirus de la startul pandemiei, dar procentul personalului medical infectat variază de la țară la țară.

Astfel, în China, la 24 februarie, când se trecuse deja de vârful pandemiei, se înregistrau în jur de trei mii de persoane angajate în sistemul medical din această țară infectate cu COVID-19. Raportând la un total de 77 de mii de infectați în toată țara, procentul personalului medical era de aproximativ 4%. La 4 martie, numărul lor era estimat la 3300 dintr-un total de 80 de mii de infectați. Se întâmpla la aproape 2 luni de la startul pandemiei.

În Italia, cea mai afectată țară din lume după numărul de decese, procentul personalului medical infectat cu COVID-19 a fost constant sub 10%. La 27 martie, când Ministerul Sănătății de la Roma a oferit ultimele cifre în privința personalului medical, numărul celor infectați era de 6414. În aceeași zi, Italia avea 80589 de cazuri confirmate în total. Astfel, procentul personalului medical infectat era de sub 9%. Cu o săptămână înainte procentul era practic similar.

În România, astăzi numărul cadrelor medicale infectate este de 285 dintr-un total de 1952 de persoane testate pozitiv. Rata este de circa 14,5% din numărul total de cazuri confirmate.

Spania a oferit ultimele date în această privință tot astăzi. În această țară au fost infectați până acum peste 12 mii de angajaţi ai sistemului naţional de sănătate. Această cifră reprezintă circa 14% din numărul total de cazuri confirmate – 85.195 – un procent similar cu cel înregistrat săptămâna trecută.

În Republica Moldova, potrivit datelor oferite astăzi, numărul lucrătorilor medicali infectați este de 60, asta reprezentând 23% din totalul cetățenilor moldoveni testați pozitiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X