Măsurile de izolare și carantină a populației pentru limitarea coronavirusului se extind și în Africa

Autor: , in Externe / 30 martie, 2020, 16:36

Două ţări din sudul Africii, Zimbabwe şi Lesotho, au început luni o perioadă de 21 de zile de izolare a populaţiei pentru a limita răspândirea noului coronavirus, o operaţiune supravegheată de importante forţe de poliţie şi militare, transmite dpa, citat de Agerpres.

Zimbabwe şi Lesotho au până în prezent un număr mic de cazuri de contaminare, însă amândouă se învecinează cu Africa de Sud, ţara de pe continent cea mai afectată de coronavirus, cu 1.280 de cazuri confirmate şi două decese.

Între timp, Nigeria, cel mai populat stat african, a început luni instituirea măsurilor de izolare în principalele două oraşe, metropola comercială Lagos şi capitala Abuja. Preşedintele Muhammadu Buhari a ordonat „încetarea tuturor deplasărilor” şi închiderea tuturor magazinelor pentru o perioadă iniţială de 14 zile. Nigeria a raportat până luni 111 cazuri de COVID-19 şi un deces.

Un alt stat african, Etiopia, a confirmat luni 23 de cazuri de infectare, în timp ce autorităţile din Mali au anunţat încă cinci contaminări şi un total de 25.

Potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Africa au fost confirmate până acum peste 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, care au provocat aproape 130 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X