Oamenii îi raportează tot mai des pe cei care nu respectă regimul de carantină. Chicu: „Atestăm o conștientizare mai bună din partea societății”

Autor: , in COVID-19 / Politic / 30 martie, 2020, 17:28

Prim-ministrul Ion Chicu susține că tot mai mulți cetățeni se adresează poliției pentru a raporta persoane care nu respectă regimul de carantină, lucru pe care acesta în califică drept „conștientizare din partea societății”.

În cadrul conferinței de presă organizată după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, prim-ministrul a declarat că există mai multe „semnate și dovezi că societatea noastră conștientizează cu mult mai bine pericolul pe care trebuie să îl confruntăm”.

„Avem și o mai bună cooperare dintre cetățeni și ofițerii MAI și poliție. Avem multe sunete la MAI și Poliție, în cadrul cărora se raportează că unii nu respectă regimul de autoizolare, ceea ce ajută mult poliția. Sunt mai multe amenzi și procese verbale aplicate. Atestăm o conștientizare mai bună din partea societății a pericolului respectiv”, a declarat Chicu.

Conform acestuia, astăzi ministrul Afacerilor Interne a vizitat satele Sofia și Bălceana, din raionul Hâncești, și a constatat că oamenii se conformează regimului de carantină impus.

Prim-ministrul susține că în două zile expiră termenul de carantină în satul Sofia, iar peste 8-9 zile din carantină totală ar putea ieși satul Bălceana, în cazul în care nu se vor înregistra noi cazuri pozitive cu COVID-19.

Totodată, prim-ministrul a precizat că mai mulți primari și președinți de raioane au fost testați pozitiv, însă aceștia au fost substituiți astfel încât procesul administrativ să decurgă fără impedimente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X