Sudul Italiei: Poliția supraveghează supermarketurile, după ce localnicii au început să le jefuiască

Autor: , in Externe / 30 martie, 2020, 12:59

Poliţiştii sicilieni, care aveau asupra lor arme şi bastoane, au fost văzuţi în timp ce supravegheau supermarketurile din Palermo, după ce magazinele au raportat furturi ale localnicilor care nu-şi mai permit să-şi cumpere de mâncare, scrie The Local, citat de Mediafax.

Un reporter francez a văzut patru poliţişti înarmaţi, cu feţele parţial ascunse de măşti verzi, care păzeau una dintre intrările unui supermarket din Palermo, sâmbătă după-amiază. Aceştia nu au vorbit şi nu au interacţionat cu cumpărătorii, o prezenţă tăcută care să arate aparent un guvern încă sub control.

Potrivit cotidianului La Repubblica, un grup de localnici a fugit dintr-unul din supermarketurile din Palermo fără să plătească deoarece nu mai au bani de mâncare, Sicilia fiind una dintre cele mai puţin dezvoltate regiuni din Italia.

„Nu avem bani pentru a plăti, trebuie să mâncăm”, a strigat cineva care se afla la casă. Pe de altă parte, în alte oraşe siciliene, proprietarii de magazine mici care încă mai sunt lăsate să rămână deschise au fost forţaţi de localnici să le ofere mâncare gratis, a anunţat Corriere della Sera.

Publicaţia a scris despre o „bombă de timp socială” în regiune, care găzduieşte aproximativ cinci milioane de oameni şi care a înregistrat oficial 57 de morţi din cauza COVID-19.

„Mă tem că preocupările împărtăşite de o mare parte a populaţiei – despre sănătate, venituri, viitor – se vor transforma în furie şi ură dacă această criză va mai continua”, a declarat pentru La Republica, Giuseppe Provenzano, ministrul italian care supervizează regiunile sudice.

Noul coronavirus a luat peste 10.000 de vieţi în întreaga ţară, aproximativ o treime din totalul lumii, creând cele mai grave urgenţe pe care italienii le-au cunoscut de la cel de-al doilea război mondial.

Simultan, aceasta a erodat economia, care a fost a treia cea mai mare din Uniunea Europeană înainte de criza provocată de coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X