Țara în care majoritatea familiilor vor primi câte 816 dolari pentru a face față crizei

Autor: , in Economic / 30 martie, 2020, 13:20

Coreea de Sud va efectua o plată în numerar de urgență pentru majoritatea familiilor și va întocmi un al doilea buget suplimentar luna viitoare, în scopul de a ușura impactul economic al crizei coronavirus, a declarat luni președintele Moon Jae-in. Gospodăriile din țară vor primi 816 dolari, cu excepția primelor 30% dintre familii, în funcție de venituri, potrivit The New York Times.

Moon a declarat că va pregăti un alt buget suplimentar pentru a fi aprobat de Parlament în luna aprilie, iar unele companii mici și mijlocii vor fi scutite de la plata facturilor utilităților, scrie Digi24.ro.

„Cetățenii au suferit din cauza coronavirusului și toți merită să fie recompensați pentru această suferință, dar și pentru participarea lor la eforturile comune de prevenire”, a declarat președintele Coreei de Sud.

Noul pachet de măsuri este cel mai recent dintr-o serie de pași pe care guvernul i-a făcut pentru a ușura presiunea crizei COVID-19. Măsurile anterioare au inclus o reducere a ratei dobânzii, un buget suplimentar de 10 miliarde de dolari destinat băncilor și un pachet de salvare pentru companii în valoare totală de 81 de miliarde de dolari.

Coreea de Sud este considerată țara care a abordat celor mai corect strategia de luptă împotriva pandemiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X