Vine criza? Mașinile ar scădea în preț, iar ofertele „fierbinți” se înmulțesc pe piața auto

Autor: , in Auto / 30 martie, 2020, 15:01

Există toate șansele ca, în viitorul apropiat, piața auto să treacă prin transformări radicale. Pentru cei care vând mașini va fi dureros, iar pentru cei aflați în căutarea unui nou automobil, va fi perioada cea mai potrivită, scrie autoexpert.md.

Pandemia de coronavirus va aduce schimbări importante pe piața auto. Potrivit sursei citate, mai întâi vor scădea prețurile la mașinile vândute peste hotare, după care va urma un val de ieftiniri și în țara noastră. Aceste previziuni ar putea deveni realitate cu o singură condiție, prelungirea stării de urgență, carantina, afacerile stopate, companii care vor falimenta, lipsă de bani și de împrumuturi, comerț și export blocat, etc.

Mașini ieftine vor fi în curând și pe la companiile de leasing, după ce clienții vor intra în imposibilitatea de plată. Probabil că este un pic devreme de vorbit, dar pe 999.md deja poți vedea oferte care încep cu URGENT.

Chiar astăzi, a apărut notificarea pentru un Seria 7 din 2010, cu 164.000 km parcurși, gata să-și schimbe proprietarul în acte pentru suma de 15.300 de euro. Asta în condițiile în care astfel de modele, susține proprietarul, ar costa cam pe la 19-20.000 euro.

Într-adevăr, în funcție de dotări sau de cum se prezintă mașina, prețurile se „învârt” cam pe-acolo. E la fel de adevărat că poți găsi mașini chiar și mai ieftine de atât.

Dar, acesta este abia începutul, mai scrie autoexpert.md, făcând referire la o discuție avută cu cei de la Caromoto.com, care susțin că piața din SUA a scăzut și mai mult, iar acum ofertele fierbinți trebuie doar urmărite. Prețuri mai mici cu 30-40 și chiar 50%! Seria 6 Gran Coupe, cu 15.000 de dolari sau Volvo XC60, cu 5.000 de dolari sunt doar câteva exemple.

Cel mai mult vor fi afectați proprietarii mașinilor de lux, oameni de afaceri, care au optat pentru leasing și care acum ar putea fi nevoiți să le vândă urgent, mai notează sursa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X