Candu, către cetățenii moldoveni din Europa: Dodon nu vă vrea acasă pentru că știe că nu îl veți vota

Autor: , in Politic / 31 martie, 2020, 14:16

Faptul că în continuare se efectuează foarte puține zboruri din Europa, prin intermediul cărora sunt aduși acasă cetățeni moldoveni, ar fi din cauza că președintele Igor Dodon nu își dorește ca diaspora să se întoarcă în țară, pentru că nu îl va vota la alegerile prezidențiale, susține președintele grupului parlamentar Pro-Moldova Andrian Candu.

Candu a criticat dur autoritățile de la Chișinău care, în opinia sa, întârzie deliberat să aducă acasă cetățenii moldoveni de peste hotare, aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.

El a calificat drept „bătaie de joc” atitudinea autorităților de la Chișinău în raport cu acești cetățeni, care așteaptă „cu miile” să se poată întoarce acasă.

„Președintele Dodon nu vă vrea acasă. Știe că nu o să-l votați la prezidențiale, dacă veniți voi și o să votați. Țara noastră și locuitorii ei au profitat de voi, de banii voștri, când ați trimis bani acasă, iar acum guvernarea nu mai are nevoie de voi”, a declarat Andrian Candu.

Pe de altă parte, el a propus ca cetățenii Republicii Moldova care revin acasă să fie plasați în carantină în hoteluri sau la baze de odihnă, iar centrul de triere pregătit la Moldexpo să fie, de fapt, la Arena Chișinău. În opinia sa, facilitățile de la Arena Chișinău sunt mult mai potrivite pentru un spital decât cele de la Moldexpo.

Amintim că peste 200 de oameni au fost nevoiți să înnopteze luni seară pe un aeroport din Paris, după ce zborul cu care trebuia să vină la Chișinău nu a primit aprobare din partea autorităților.

În următoarele 6 zile vor fi efectuate 5 curse din diferite orașe europene spre Chișinău. Două de la Paris și câte una de la Londra, Verona și Praga.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *