220 de moldoveni care urmau să ajungă acasă cu o cursă charter au rămas blocați ieri, 30 martie, într-un aeroport din Franța. Cursa charter cu care trebuiau să ajungă în Republica Moldova a anulat zborurile și i-a anunțat pe pasageri despre aceasta cu doar 2 ore înainte de decolare.

Unii dintre moldoveni au menționat că au fost cazați și hrăniți de către franceci.

„Domnule Chicu, rușine să vă fie! Uitați-vă cât de rapid s-au organizat francezii să ajute oamenii care nu au avut unde se întoarce. Pe când dumneavoastră nu sunteți în stare nici măcar pentru propriii cetățeni să faceți elementarul. Cum dormiți la noapte? Pe moale?”, a scris aseară pe Facebook unul dintre moldovenii blocați pe aeroportul din Franța.

Premierul Ion Chicu a comentat acest caz, atenționând că oamenii trebuie să manifeste maximă atenție atunci când procură bilete pentru cursele charter. Potrivit lui Chicu, biletele nu trebuie procurate înainte ca zborurile respective să fie autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

„În jur de 220 persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, mințindu-i că e autorizat un zbor de la Paris. Comisia Situații Excepționale a autorizat zborul pentru 31 martie, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport astăzi (n.r, ieri, 30 martie), ca să-și bată joc de ei. În mintea lor bolnavă, acești escroci cred că câștigă capital politic prin asemenea provocări. Rog cetățenii noștri să nu vină la aeroporturi înainte de a se convinge că zborul este autorizat”, a scris aseară Chicu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pentru revenirea acasă a moldovenilor din diasporă vor fi organizate zilnic câte 3-4 curse charter. Anunțul a fost făcut de președintele țării Igor Dodon.

Citește și: Moldovenii nu pot reveni în țară cu curse charter dacă nu au poliță medicală

Premierul a informat moldovenii că pentru următoarele zile sunt autorizate rutele charter:

Air Service Liege, din 31 martie, Londra – Chișinău – Antwerpen;

Air Moldova, din 31 martie, Chișinău – Paris (CDG) – Chișinău;

Air Moldova, din 2 aprilie, Chișinău – Paris (CDG) – Chișinău;

Flyone, din 3 aprilie, Chișinău – Praga – Chișinău;

Air Moldova, din 4 aprilie, Chișinău – Londra (Stansted) – Chișinău;

Flyone, din 5 aprilie, Chișinău – Verona – Chișinău.

La acest subiect: Moldovenii, victimele escrocheriilor privind cursele charter. Cum sunt mințiți

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here