Consolă VR și mașină de 30.000 de euro. Un deputat prezintă o listă cu achiziții publice care „nu sunt necesare în timpul stării de urgență”

Autor: , in Politic / Populare / Uncategorized / 31 martie, 2020, 15:17

Deputatul PAS, Radu Marian, a publicat o serie de achiziții publice, anunțate în luna martie, despre care spune că sunt irelevante în contexul stării de urgență din Republica Moldova. Printre bunurile solicitate prin aceste licitații publice se numără și o consolă VR în valoare de 400 de mii de lei, care ar fi necesari pentru amenajarea pavilionului R. Moldova la Expoziția Mondială „Expo 2020 Dubai” din Emiratele Arabe Unite.

Se întâmplă în contextul în care, spune parlamentarul, în Republica Moldova este nevoie, actualmente, de bani pentru acțiuni cât mai urgente, cum ar fi compensarea cu 75% a salariilor celor care sunt disponibilizați temporar din funcție.

Iată câteva dintre licitațiile la care face referire deputatul și data la care au fost anunțate:

– 13 martie. Echipament de simulare Consola VR (sistem complex, dacă nu e complex nu se acceptă 😉 ) – 400.000 lei
– 13 martie. Elaborare spot video pentru Expoziția Mondială „Expo Dubai” – 490.000 lei
– 19 martie. Mașini și utilaje pentru Armata Națională – 700.000 lei. Apropo am văzut foarte multe achiziții anunțate de Ministerul Apărării în luna martie, cine știe, poate mitralierele sunt chiar necesare în lupta cu COVID-19.
– 20 martie. Două tendere de toată frumusețea anunțate de MAI privind construcția unor posturi de poliție – 48 milioane de lei.
– 27 martie. Două achiziții anunțate de Direcția Educație Tineret și Sport Botanica de reparație a două tabere de odihnă – 4.5 milioane.

Foto: Radu Marian/FB

„În luna martie au fost lansate aproape 700 de achiziții publice în valoare de sute de milioane de lei. Sunt sigur că multe din ele sunt necesare, dar cred că în timpul stării de urgență ar trebuie suspendate absolut toate achizițiile publice care nu sunt necesare. Banii trebuie direcționați acum către acțiuni cât mai urgente, cum ar fi compensarea cu 75% a salariilor celor care sunt disponibilizați temporar din funcție. Sunt sigur că Consola VR, Toyota Camry și spoturile video mai pot aștepta un pic”, a scris Radu Marian pe Facebook.

„De exemplu, Consiliul Raional Ocnița anunțat în luna martie o licitație de cumpărare a unui singur automobil cu… 600.000 lei, un preț ridicol chiar și pentru vremuri normale. Se pare că Ocnița a interzis COVID-19”, a scris reprezentantul PAS.

Citește și: (VIDEO) Anunțul autorităților: Cât vor primi de la stat persoanele aflate în șomaj tehnic și ce întreprinderi vor fi scutite de impozite

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X