Cum arată în prezent teritoriul de la Moldexpo unde va fi amplasat un spital. A început amenajarea (FOTO)

Autor: , in COVID-19 / Social / 31 martie, 2020, 12:28

La Centrul Expozițional Moldexpo a început amenajarea centrului de triere a pacienților aduși cu suspecție la COVID-19.

Pentru a vedea condițiile sanitare, la fața locului a fost și primarul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu pretorul de Buiucani – Vadim Brînzaniuc.

„Primăria Chișinău va contribui cu tot suportul pentru a amenaja aceste pavilioane, care vor permite să acordăm asistență medicală cât mai multor cetățeni. Astăzi, am văzut condițiile sanitare, astfel, să putem face o concluzie cu ce putem interveni la nivel local. Urmează să consolidăm toate eforturile în acest sens, care ar avea scop lupta cu COVID-19”, a scris Ceban pe Facebook.

Anunțul despre amenajarea acestui centru de triere a fost făcut de către Chicu, la datade 29 martie curent.

„Până miercuri va fi desfășurat acest spital. Acolo vor fi 700 de locuri, avem 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7-8 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasarea unui „spital de câmp” așa să-i spunem, dar el va fi posibil de amplasat sub acoperiș normal. Până miercuri seara, maximum joi, această unitate medicală va fi desfășurată”, a declarat anterior Chicu.

Citește și: Chicu: Un spital cu 700 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi amplasat la Moldexpo

Dodon a anunțat că, acest centru de triere amenajat la Moldexpo va fi utilizat pentru cetățenii din zona de centru a Republicii Moldova.

Foto: Facebook, Ion Ceban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X