„Nu vă fie rușine”. Alaiba îndeamnă autoritățile să amplaseze spitalul pe teritoriul Arenei Chișinău, dar nu la Moldexpo

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 31 martie, 2020, 13:49

Deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba, îndeamnă membrii Comisiei Situații Excepționale să amenajeze centrul de triere pe teritoriul Arenei Chișinău, dar nu la Moldexpo.

„Avem și noi Arena Chișinău. Faceți spitalul de triere acolo, dragă Comisie. Nu vă rușinați. E construit pe banii cetățenilor și acum cetățenii au nevoie. Sau nu vreți așa o „inaugurare” a Arenei scandaloase? Vreți să o păstrați pentru meciuri K1 și chestii. Mie mi se pare chiar foarte pe măsură inaugurare. Pentru că în locul Arenei puteați construi câteva spitale. Ar fi și o chestie simbolică, dacă vreți”, a scris Alaiba pe Facebook.

Comisia de Situații excepționale au decis să transforme Moldexpo în spital de triere.

„Moldexpo este mai nu în centrul orașului, căile de acces trec la metri numărați de apartamentele oamenilor, iar riscul ca prin parc să se mai plimbe lume, încălcând regula, este mare. Tot acolo, din câte știm, mai lucrează câteva echipe de jurnaliști – fostul mediaholding al lui Plahotniuc. De-a lungul anilor ei pe noi ne-au denigrat și chiar demonizat. Nu uităm. Dar viața și sănătatea lor este la fel de valoroasă ca a fiecărui cetățean de al nostru”, a mai adăugat deputatul fracțiunii PAS.

Alaiba este de părere că „amplasarea unui spital de triere la Moldexpo nu i se pare deloc o idee inspirată.

„E chiar periculoasă. Iar dacă aș trăi în preajmă, chiar mi-aș face mari griji. Mutați spitalul de triere la Arena Chișinău, în afara orașului”, este îndemnnul deputatului fracțiunii PAS.

Citește și: Cum arată în prezent teritoriul de la Moldexpo unde va fi amplasat un spital. A început amenajarea (FOTO)

Anunțul despre amenajarea acestui centru de triere a fost făcut de către Chicu, la data de 29 martie curent.

„Până miercuri va fi desfășurat acest spital. Acolo vor fi 700 de locuri, avem 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7-8 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasarea unui „spital de câmp” așa să-i spunem, dar el va fi posibil de amplasat sub acoperiș normal. Până miercuri seara, maximum joi, această unitate medicală va fi desfășurată”, a declarat anterior Chicu.

Citește și: Chicu: Un spital cu 700 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi amplasat la Moldexpo

Dodon a anunțat că, acest centru de triere amenajat la Moldexpo va fi utilizat pentru cetățenii din zona de centru a Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X