Foto: portalsm.ro/

Pe rețelele de socializare au început să circule mai multe informații potrivit cărora pacienții cu COVID-19 din Republica Moldova ar fi obligați să renunțe la telefoanele mobile în momentul internării. O postare în acest sens a fost publicată și de vloggerul Ion Andronache.

Vloggerul a întrebat dacă nu cumva pacienții infectați cu coronavirus sunt deposedați de telefoanele mobile și li se interzice accesul la internet?

„Nu îmi explic de ce nimeni din cei 300 de pacienți nu a vorbit de acolo. Măcar un live, o postare în care să povestească despre cum se simte, care-i atitudinea medicilor, ce se întâmplă împrejur… să vină cu îndemnuri de pe patul de spital către oamenii care stau acasă, îndemnuri către autorități… Nimic! Dacă li se iau telefoanele și li se interzice să facă publice orice informații de acolo asta-i grav… tare grav!”, a scris Andronache pe Facebook.

La scurt timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu o precizare:

„Toți pacienții internați cu infecția COVID-19, în cadrul instituțiilor medicale strategice, au acces la telefoanele mobile personale. La fel, pacienții internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii au acces și la internet”, menționează responsabilii instituției.

În Republica Moldova, până astăzi, au fost înregistrate 298 de cazuri de coronavirus, iar două persoane au decedat. Numărul persoanelor vindecate de coronavirus în țara noastră a ajuns la 18.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here