2-3 zile au trecut, iar Centrul COVID–19 este nefuncțional. Autoritățile lansează un nou termen – „câteva zile”

Autor: , in COVID-19 / Uncategorized / 1 aprilie, 2020, 16:59

Este mijlocul săptămânii, dar centrul de triere a suspecților și bolnavilor de COVID-19 nu a fost amenajat la Centrul Expozițional „Moldexpo”, așa cum anunțau autoritățile acum 3 zile.

Dacă luni șeful statului, Igor Dodon, anunța că centru de triere va deveni funcțional în următoarele două zile, adică miercuri, astăzi acesta spune că „sunt depuse eforturi ca în câteva zile să fie amenajate circa 300-400 de locuri și organizată logistica necesară pentru a primi persoanele cu suspecții la COVID-19”.

Inițial, la Centrul de triere, vor fi prelevate testele de diagnosticare, în rezultatul cărora persoanele infectate vor fi transportate la spital, iar cele sănătoase – la domiciliu.

Premierul Ion Chicu anunța duminică seara că la Centrul Expozițional „Moldexpo” va fi amplasat un centru de triere a pacienților aduși cu suspecție la COVID-19. Acesta spunea că spitalul va dispune de 700 de paturi.

Tot Chicu spunea că acest centru de triere ar putea fi gata deja la mijlocul acestei săptămâni.

Amintim că, Comisia pentru Situații Excepționale a decis marcă că centrul re triere se va numi Instituţie Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19 Chișinău. Instituția respectivă va fi condusă de actualul director al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din municipiul Chișinău, Oleg Crudu, care a fost suspendat din funcție pe perioada îndeplinirii funcției de director a Centrului COVID–19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *