Mai mulți copii ai unui preot, infectați cu COVID-19. Chicu: Unii preoți continuă să ofere servicii divine în timpul săptămânii

Autor: , in COVID-19 / Social / 1 aprilie, 2020, 17:49

Mai mulți preoți din Republica Moldova oferă servicii divine cetățenilor în timpul zilelor săptămânii, în pofida interdicției stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

Potrivit prim-ministrului, această informație a parvenit de la oamenii legii, care supraveghează respectarea regimului de carantină pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Ion Chicu a declarat că există mai multe cazuri de contaminări cu noul coronavirus în rândul preoților.

„În cazul unui preot din Chișinău, deja mai mulți copiii ai săi sunt contaminați”, a spus oficialul.

„Fac apel să ne manifestăm credința de acasă, fără a pune în pericol viața concetățenilor și a apropiaților”, a mai spus șeful Guvernului.

Citește și: Un preot de la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Chișinău, infectat cu COVID-19

Tot mai multe infectări în localitățile plasate în carantină

Cu referire la plasarea în carantină de astăzi a trei localități (orașele Soroca și Ștefan Vodă și satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă), Chicu a menționat că în aceste localități continuă să apară noi cazuri de COVID-19, iar regimul de carantină este absolut necesar.

„Rugăm populatia sa manifeste înțelegere, să coopereze și să se conformeze totalmente”, a mai spus premierul.

Potrivit lui, numărul cazurilor de infectare va crește în următoarea perioadă, iar autoritățile se așteaptă să atingă apogeul în jurul până la mijlocul lunii aprilie.

În cadrul aceluiași briefing de presă, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat confirmarea a 70 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul total a ajuns la 423 de cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *