„Nu văd o problemă dacă vacanța va fi până pe 31 mai” Ministrul Educației: Mi-aș dori să renunțăm la BAC în acest an

Autor: , in Actualitate / Social / 1 aprilie, 2020, 17:21

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a susținut un briefing de presă în care a vorbit despre principalele provocări cu care se confruntă sistemul educațional din Republica Moldova, în perioada desfășurării procesului educațional la distanță.

Ministrul Educației a menționat că își dorește ca să fie amânat examenul de bacalaureat din acest an.

„Această pandemie ne-a luat prin surprindere. Republica Moldova nu înseamnă doar orașul Chișinău (…) Mi-aș dori să renunțăm la BAC în acest an. În toate scenariile examinate de noi, nu vedem o problemă dacă va fi prelungită vacanța, de pe data de 24 mai până pe 30 mai. Momentul principal este decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. În cazul în care se nu va renunța la examenul de bacalaureat, este prematur să discutăm dacă se vor include doar temele care au fost studiate în sălile de clasă, până ca copiii să studieze de la distanță”, a declarat Șarov.

Potrivit lui Șarov, în prezent, prioritățile Ministerului Educației sunt sănătatea și educația:

„În perioada dată vom sta acasă, dar nu vom sta pe loc. Ne adaptăm noilor condiții. Nu vă necăjiți în cazul în care nu le reușiți pe toate. Curriculumul școlar își propune integrarea în viața activă și rezolvarea problemelor în diferite contexte. Recuperarea se va produce chiar dacă nu reușim totul acum. Lecțiile pot fi recuperate ușor și oricând, sănătatea – nu”.

Ministrul Educației a menționat că a solicitat achitarea integrală a salariului integral pentru profesori, în perioada de staționare a cadrelor didactice.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *