Stefan Gatcan/FB

Aproape 126 de lei au fost neraportați de către 5 din cei 7 concurenți electorali care au luptat pentru un loc în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare noi de pe circumscripția Hânceşti, desfășurate la 15 martie curent. Cele mai multe cheltuieli au fost ascunse de candidatul din partea PSRM, care a și câștigat fotoliul de parlamentar.

Raportul Final al Misiunii de Observare (MO) a alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, publicat de Asociația Promo-LEX, arată că cel puțin 125.993 de lei au fost neraportați de către 5 din 7 concurenți electorali.

Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, este liber la capitolul bani nedeclarați. Acesta a omis să indice cel puțin 91.015 de lei.

Candidatul Independent Cobzac Grigore nu ar fi declarat 16.978 lei, iar cel al Partidului Democrat din Moldova – 10.409 de lei.

Cât privește candidatul Blocului UNIREA, acesta nu ar fi declarat 6.122 lei, iar cel al Partidului Șor – 1.469 lei.

În perioada monitorizată, concurenții au efectuat cel puțin 176 activități de promovare, cele mai utilizate fiind activitățile de distribuire/plasarea a afișajului electoral – 45%, urmat de întrunirile cu alegătorii – 30%. Per concurenți, cele mai multe activități de campanie au fost organizate de PPȘ – 34%, PSRM – 29% și PAS – 20%.

La 14 martie curent, magistrații Curții Constituționale au confirmat rezultatele alegerilor parlamentare noi în circumscripţia electorală uninominală nr.38 din Hâncești și au validat mandatul de deputat al lui Ștefan Gațcan.

Socialistul Ștefan Gațcan a câștigat alegerile din 15 martie din circumscripția uninominală Hâncești cu 5539 de voturi (39,45%). Prezența totală la vot a fost de 14.400 de alegători, adică 23,3% din cei înscriși în listele electorale, în contextul pandemiei COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 COMENTARII

  1. Voi va bateti joc serios,cum se poate asa ceva? Daca lumea e in carantina si voi ati decis sa faceti alegeri, normal ca lumea care are minte in cao nu va esi la vot….tara de minuni, cei de la guvernare chear vreti ca poporul sa ese cu furcile in drum?

  2. […] Итоговый отчет наблюдательной миссии на довыборах в избирательном округе №. 38 Хынчешты, опубликованный Ассоциацией Promo-LEX, показывает, что около 125 993 леев не были задекларированы 5 из 7 кандидатов, сообщает cotidianul.md […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here