Lucrările au fost finalizate. Cum arată spitalul de la Moldexpo unde vor fi internate persoanele suspecte de COVID-19 (FOTO, VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Social / 2 aprilie, 2020, 17:52

Au fost finalizate lucrările de amenajare a primului Centru de triere de la Moldexpo, unde vor internate persoanele suspecte la COVID-19.

„Au fost pregătite 75 paturi separate amplasate în odăi improvizate. A fost adus utilajul necesar medicilor”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți au fost donate de către Crucea Roșie.

Coordonator la fața locului este doctorul Oleg Crudu, directorul suspendat pentru perioada de criza a spitalului municipal Sfînta Treime, dar și pretorul din sectorul Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

„Încăperea a fost dezinfectată, mai urmează să fie dezinfectată încă odată până la primirea pacienților. Centrul este dotat cu băi și grupuri sanitare”, a adăugat Ceban.

După cum menționează Ceban, în prezent se lucrează la pregătirea celui de-al doilea pavilion, acesta având o capacitate de până la 300 de paturi.

La acest subiect: „Nu vă fie rușine”. Alaiba îndeamnă autoritățile să amplaseze spitalul pe teritoriul Arenei Chișinău, dar nu la Moldexpo

Anunțul despre amenajarea acestui centru de triere a fost făcut de către Chicu, la datade 29 martie curent.

„Până miercuri va fi desfășurat acest spital. Acolo vor fi 700 de locuri, avem 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7-8 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasarea unui „spital de câmp” așa să-i spunem, dar el va fi posibil de amplasat sub acoperiș normal. Până miercuri seara, maximum joi, această unitate medicală va fi desfășurată”, a declarat anterior Chicu.

Citește și: Chicu: Un spital cu 700 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi amplasat la Moldexpo

Dodon a anunțat că, acest centru de triere amenajat la Moldexpo va fi utilizat pentru cetățenii din zona de centru a Republicii Moldova.

Vezi și: De ce spitalul este amenajat la Moldexpo și nu la Arena Chișinău? Candu: Nu mișcă un deget dacă nu stă interesul financiar

Foto: Facebook, Ion Ceban


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X