Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului

Deputații socialiști și democrați nu s-au prezentat astăzi, 2 aprilie, la ședința plenară a Legislativului. Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea, a declarat că absența fracțiunii PSRM reprezintă voința politică a partidului, iar ca urmare a faptului că ședința plenară nu a avut loc, proiectul de lege prin care Guvernul și-a angajat răspunderea a intrat în vigoare.

Bătrîncea a lăudat acțiunile Guvernului învestit în noiembrie 2019 prin votul socialiștilor și democraților. Potrivit lui, Executivul face față provocărilor crizei cauzate de răspândirea infecției COVID-19, iar măsurile propuse în proiectul de lege vin în susținerea cetățenilor și a mediului de afaceri.

„În această situație, fracțiunea PSRM a luat decizia de a nu participa astăzi la ședința Parlamentului. Vă informăm că este o procedură perfect legală și nu este prima dată folosită în Parlament. Este foarte simplu. În cazul în care Parlamentul, la ședința sa, nu ia atitudine negativă față de proiecte de lege inițiative de Guvern, acestea intră în vigoare și devin legi. Asta e poziția noastră. A consideră că în situație de criză Guvernul știe ce trebuie să facă. Noi, parlamentarii, aproape toți, am instituit starea de urgență și am oferit atribuții Guvernului și Comisiei pentru Situații de Urgență”, a declarat Vlad Bătrîncea.

„Nu credem că Parlamentul trebuie să furnizeze astăzi show-uri politice”, a adăugat acesta.

Critici dure ale opoziției

Citește și: (VIDEO) PAS: Guvernul și-a angajat răspunderea pe câteva inițiative străine stării de urgență: Duty-free, țigări și resurse minerale

Deși Bătrîncea a lăudat acțiunile Guvernului și măsurile propuse în proiectul de lege pentru care Executivul și-a angajat răspunderea, opoziția parlamentară are însă o altă opinie.

Potrivit fracțiunilor PAS, PPDA, Șor, dar și a grupului Pro Moldova, proiectul de lege al Guvernului are numeroase prevederi care nu au nimic în comun cu starea de urgență și măsurile sociale și economice anti-criză. Mai mult, susțin aceștia, mai multe prevederi au scopul de a promova interesele anumitor grupuri, iar boicotarea ședinței plenare de astăzi de către socialiști și democrați este o „batjocură” la adresa cetățenilor și a mediului de afaceri.

Citește și: Candu: 90% din angajarea răspunderii Guvernului nu se referă la măsuri anti-criză, ci la promovarea schemelor (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here