(VIDEO) Chicu nu îl cunoaște pe șeful delegației PE la Comitetul de Asociere UE-Moldova? „Cine este Siegfried Mureșan?”

Autor: , in Politic / Populare / 2 aprilie, 2020, 10:20

Premierul Ion Chicu întreabă cine este europarlamentarul Siegfried Mureșan, chiar dacă acesta ocupă funcția de președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

În cadrul unei emisiuni de la postul TV8, Chicu a fost întrebat de ce Republica Moldova nu a depus la UE o listă cu necesarul de echipamente în lupta cu pandemia de coronavirus pentru a valorifica astfel o parte din cele 140 de milioane de euro puse la dispoziție de Bruxelles țărilor din Parteneriatul Estic. Asta după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a venit cu o solicitare publică în acest sens.

„Cine-i Siegfried Mureșan. Cine este dumnealui? (…). Eu sunt în discuții în fiecare zi cu ambasadorul Michalko. Mâine sau poimâine o să înțelegem cât revine Republicii Moldova. Noi lucrăm cu structurile competente de la UE, dar nu cu Siegfried Mureșan”, a declarat Chicu.

https://www.facebook.com/Politica.TV8/videos/146265326789355/

Siegfried Mureșan susține însă că volumul de fonduri pentru Republica Moldova depinde tocmai de solicitările Chișinăului.

„Apelul meu: trimiteți cât mai multe cereri, cât mai repede și bine fundamentate pentru a putea primi o parte cât mai mare din aceste 140 de milioane de euro. Depinde doar de asta – să se vină cu cereri, cât mai rapid, cât mai multe și bine făcute pentru a primi o parte cât mai mare din aceste fonduri și, evident, cererile trebuie să includă nevoile din teritoriu și cât este de urgent. Cu cât discrepanța dintre echipamentele la dispoziție în momentul de față în spitalele din Republica Moldova și echipamentele necesare, cu cât această discrepanță este mai mare, cu atât Uniunea Europeană va înțelege că nevoia de a acorda prioritate sprijinului Republicii Moldova este mai mare”, dec lara Mureșan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Siegfried Mureșan, eurodeputat la al doilea mandat, este vicepreședinte al Partidului Popular European și președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X