Foto: bioworld.com

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong cât de activ poate să fie virusul, în ce condiţii rezistă cel mai bine şi când moare în doar 5 minute.

Potrivit TASS, un studiu efectuat de cercetătorii chinezi arată că temperatura ideală pentru dezvoltarea şi răspândirea noului coronavirus este de 4 grade Celsius, în aceste condiţii poate să reziste cel mai mult.

Însă, la 22 de grade, noul coronavirus rămâne activ pentru o săptămână, în timp ce la 37 de grade, virusul devine inactiv în două zile. La 70 de grade Celsius, virusul moare în mai puţin de cinci minute, scrie Mediafax.

De asemenea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong au aratăt în studiul publicat de agenţia TASS că coronavirusul rezistă pe hârtie mai puţin de trei ore, pe lemn, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puţin de patru zile, pe plastic şi oţel, nu mai mult de o săptâmână şi pe exteriorul măştilor de protecţie, mai mult de o săptămână, la temperatura camerei şi la o umiditate de peste 65%.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here