Foto: tvn.md

Majoritatea celor peste 30 de pacienți internați cu COVID-19 în spitalul raional Soroca sunt lucrători medicali. Informația a fost confirmată de vicedirectorul pe domeniul medial al instituției, Valeriu Bordian. Potrivit lui, în prezent în spital se află încă peste 15 persoane suspecte de infectare cu COVID-19. Și din rândul acestor persoane, majoritatea sunt lucrători medicali.

De la Valeriu Bordian am încercat să aflăm modul în care sunt tratați pacienții internați cu COVID-19, însă am primit un răspuns laconic: „Cu medicamente”.

După ce a evitat să dea un număr concret al persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a celor suspecte de COVID-19, funcționarul a evitat să răspundă în continuare la întrebările noastre.

„Mă scuzați, prea multe întrebări. La revedere”, ne-a înterupt vicedirectorul spitalului, după ce a primit a treia întrebare.

Potrivit observatorul.md, dintre cele 33 de cazuri de COVID-19 confirmate ieri, 2 aprilie, la cetățenii raionului Soroca, în 27 de cazuri este vorba despre lucrători medicali ai spitalului raional Soroca, inclusiv medici și asistente medicale.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în raionul Soroca există 71 de cazuri confirmate de COVID-19. Totodată, două persoane au fost tratate, iar altele 611 se află la această oră sub supraveghere medicală.

Citește și: Mărturiile unui potențial infectat cu COVID-19, tratat cu bromhexin și vitamine. I s-a cerut să plătească testul, dar un live pe Facebook a schimbat totul (VIDEO și FOTO)

Precizăm că spitalul raional Soroca (la fel ca cel din Ștefan Vodă) se află în carantină, însă, spre deosebire de cel din Ștefan Vodă, primește la internare pacienții suspecți sau infectați cu COVID-19. Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, acest lucru se întâmplă pentru că spitalul din Soroca are un potențial mai mare, inclusiv din punct de vedere al cadrelor medicale.

Dacă spitalul raional a fost plasat de astăzi în carantină, atunci orașul Soroca se află în carantină din data de 1 aprilie, iar militarii și polițiștii supraveghează intrările și ieșirile din localitate.

Într-o situație similară s-ar afla și majoritatea lucrătorilor medicali ai spitalului raional Ștefan Vodă, care, potrivit unei mărturii, sunt infectați cu noul coronavirus. Aceștia au fost transportați la Chișinău, timp în care spitalul raional din Ștefan Vodă a fost plasat în carantină.

Citește și: Majoritatea angajaților spitalului din Ștefan Vodă ar fi infectați cu COVID-19, potrivit fiicei unui medic. Pacienții din Ștefan Vodă, aduși la Chișinău

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 COMENTARII

 1. Iata guvernarea si scalii socialisti! Ei sunt niste sacali care isi construiesc cariera pe moartea lucratorilor medicali. E jalnic si scirbos ca si doctorii nu iau masuri ! Doctorii ori ca nu au demnitate ori ca sunt majoritatea corupti ca si cei din Guvern si de aceia nu indraznesc sa se opuna!

  Minte moldovanului de pe urma!!! Ati ales singurei cu mina voastra ceia ce meritati!!!

 2. Da noi stim ca Soroca e condus de socialisti poftim culegeti roadele ….cica prea multe intrebari …..Elel deacum incoo o sa apara!!!
  Rog cei din societatea civila si avocatul poporului sa adune toate aceste dovezi si sa fie fromata cere in judecata a tutoror sefilor de spitale impreuna cu seful lor Dodon pt ucidere intentionata de personal si cetateni a acestei tari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here