Foto: europelibera.org

Un medic din Soroca a fost răpus de pandemia COVID-19. Este vorba de o femeie medic, în vârstă de 65 de ani. Este al doilea deces în rândul cadrelor medicale.

Femeia a activat în calitate de medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca. Aceasta a muncit în domeniu toată viață, dintre care ultimii 10 ani la Soroca, iar soțul său lucrează la fel medic în Serviciu lde Urgență.

Citește și: La Soroca, majoritatea internaților cu COVID-19 sunt lucrători medicali. Vicedirectorul spitalului: Prea multe întrebări, la revedere

La Soroca, majoritatea celor peste 30 de pacienți internați cu COVID-19 sunt lucrători medicali. Informația a fost confirmată de vicedirectorul pe domeniul medial al instituției, Valeriu Bordian. Potrivit lui, în prezent în spital se află încă peste 15 persoane suspecte de infectare cu COVID-19. Și din rândul acestor persoane, majoritatea sunt lucrători medicali.

De la Valeriu Bordian am încercat să aflăm modul în care sunt tratați pacienții internați cu COVID-19, însă am primit un răspuns laconic: „Cu medicamente”.

Potrivit observatorul.md, dintre cele 33 de cazuri de COVID-19 confirmate ieri, 2 aprilie, la cetățenii raionului Soroca, în 27 de cazuri este vorba despre lucrători medicali ai spitalului raional Soroca, inclusiv medici și asistente medicale.

Citește și: Mărturiile unui potențial infectat cu COVID-19, tratat cu bromhexin și vitamine. I s-a cerut să plătească testul, dar un live pe Facebook a schimbat totul (VIDEO și FOTO)

Conform datelor Ministerului Sănătății, în raionul Soroca există 71 de cazuri confirmate de COVID-19. Totodată, două persoane au fost tratate, iar altele 611 se află la această oră sub supraveghere medicală.

Precizăm că spitalul raional Soroca (la fel ca cel din Ștefan Vodă) se află în carantină, însă, spre deosebire de cel din Ștefan Vodă, primește la internare pacienții suspecți sau infectați cu COVID-19. Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, acest lucru se întâmplă pentru că spitalul din Soroca are un potențial mai mare, inclusiv din punct de vedere al cadrelor medicale.

Amintim că, până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de COVID-19. Totodată, 26 de persoane s-au însănătoșit și 6 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Doamne fereste vor muri mai multi doctori atunci sa lucreze Dodon cu saica lui sacali !!! Foarte trist ! Un Guvern iresponsabil si Sefii spitalelor foarte incompetenti!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here