Sursă foto: privesc.eu

Obligativitatea comercializării legumelor și pomușoarele de sezon, asigurarea prezenței pe rafturi a mărfurilor autohtone la o cotă de cel puțin 50% și permiterea comerțului stradal cu respectarea anumitor condiții. Cu aceste propuneri a venit vicepreședintele Parlamentului și a Platformei DA, Alexandru Slusari.

Politicianul a solicitat dispunerea de măsuri urgente de susținere a antreprenorialului mic din domeniul agricol în perioada stării de urgență:

– toate unitățile comerciale ce comercializează produse alimentare să fie obligate să comercializeze legume și pomușoare de sezon, precum ridichea, varza nouă, ceapa verde, căpșuni etc., cu asigurarea prezenței pe rafturi a mărfurilor autohtone în cota de cel puțin 50% din totalul sortimentului de produse de acest gen;

– să fie permis comerțul stradal în anumite perioade de timp, cu respectarea tuturor normelor sanitare de protecție antiepidemiologică, doar pentru producătorii în baza certificatelor de la primărie, ce atestă provenința producției;

– să fie permis comerțul cu legume și pomușoare de sezon la locul plantației, cu respectarea tuturor normelor sanitare de protecție antiepidemiologică.

„În aceste condiții de restricţii drastice în context epidemiologic, există un risc sporit de insolvență a miilor de fermieri, care obțin venituri principale de la creșterea și comercializarea producției de sezon, cum ar fi ridichi, verdeață, varză, căpșună etc.”, a spus Slusari.

Precizăm că în perioadă stării de urgență toate piețele au fost închise, iar produsele alimentare se comercializează în magazine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here