Năstase amenință cu proteste după ce Diacov a anunțat că își dorește revenirea la alegere președintelui în Parlament

Autor: , in Politic / 4 aprilie, 2020, 14:41

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, amenință că va chema oamenii în stradă în cazul în care inițiativa președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, de revenire la alegerea șefului statului în Parlament, va fi pusă în aplicare.

„Dacă va îndrăzni cineva să modifice modul de alegere a președintelui, vom ieși cu toții în stradă”, a declarat Năstase la Cotidianul LIVE.

El a invocat în acest sens cele peste 400 de mii de semnături colectate în 2016 în favoarea alegerii președintelui de către cetățeni.

https://www.facebook.com/cotidianul.md/videos/230496108328387/

Reația lui Năstase vine după ce Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, propune revenirea la procedura alegerii președintelui în Parlament, la doar câteva ore după ce șeful statului, Igor Dodon, a admis posibilitatea amânării alegerilor prezidențiale.

„Propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Președinția trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcșia de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea Guvernului”, a scris democratul într-o postare pe Facebook.

Dumitru Diacov vine cu această idee după ce președintele Igor Dodon a admis, în cadrul vlogului său săptămânal, că din cauza pandemiei alegerile prezidențiale ar putea fi amânate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Ati pregatit armata , ati inchis toata lumia in casa si vine la putere hunta salbatica , pentru care Legile Moldovei nu mai inseamna nimic ?! Nu incercati sa sfidati poporul pina la acest punct ! Nu a mai cunoscut Moldova de la independenta incoace un moment mai greu si ne vom ridica toti inpotriva voastra ! Noi nu sintem robi in tara noastra , da voi sinteti slujitorii poporului si traiti pe spatele noastre !

  • Diacov si cu satra lui de hoti trebuie cit mai urgent sa dispara din Parlamentul RM . El esete omul care are programul electoral doar al partidului sau dar nu si al bunastarii cetatenilor aceste i tari.
    Diacov si cu CO trebuie sa dispara de pe arena politica si asta cu siguranta o puteti voi face stimati jurnalisti!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X