Foto: patch.com

În Republica Moldova sunt înregistrate 864 de cazuri de infectare cu COVID-19, conform ultimelor informații prezentate de ministra Sănătății.

Conform sursei, încă două persoane au decedat. Este vorba despre o femeie de 81 de ani care a fost transferată de la Căușeni la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, la data de 5 aprilie. Aceasta mai suferea și de pneumonie bilaterală.

În cel de-al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 79 de ani care a fost internat la data de 4 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. El avea cardiopatie.

Astfel, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Republica Moldova urcă la 17 cazuri la această oră.

Potrivit ministrei, în prezent, 76 pacienți sunt în stare gravă: 10 persoane sunt intubate. Din cei 10 pacienți intubați, 3 sunt internați la Institutul de Madicină Urgentă, iar 7 – la Spitalul Clinic Republican.

Alți 304 pacienți sunt în stare medie.

Ministra Sănătății a mai anunțat că, ieri au fost externate 7 persoane, fiind tratate de COVID-19. Numărul celor tratați a ajuns la 37.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. S-a depistat un nou focar la Cornesti un bloc intreg este pazit de politisti si la ei asa si nu recunosc ca cifra este mult ma i mare in loc sa ii revina pe oamenii ei tin in secret!!!
    Cornesti e un alt focar iata si R-ul UNgheni a intrat pe lista!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here