Doi moldoveni care au prins ilegal pește riscă amendă de până la 35.000 de lei sau un an de închisoare

Autor: , in Social / 6 aprilie, 2020, 16:41

Doi moldoveni care au pescuit cu ustensile pe bază de electricitate aproximativ 25 de kilograme de pește, riscă amendă de până la 35.000 de lei sau un an de închisoare.

Polițiștii de frontieră stopat autoturismul în care se aflau cei 2 suspecți de 25 și, respectiv de 28 de ani, ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul. În portbagajul mașinii a fost depistat pește de diferite specii. La fața locului a fost solicitat prezența reprezentanților Rezervației Naturale Prutul de Jos în vederea stabilirii prejudiciului și sancționaării persoanelor pentru braconaj piscicol.

În rezultatul cercetărilor primare, pe malul apelor revărsate din râul Prut, locul unde se presupune că au pescuit tinerii, polițiștii de frontieră au depistat o ambarcațiune, fără numere de înregistrare. La fel, la o distanță de circa 50 metri de barcă, ascunse în vegetație, s-au descoperit un aparat cu fire electrice pentru prinderea peștelui și un minciog cu fire electrice.

Persoanele riscă amendă în mărime de la 200 la 700 de unități convenționale (10.000-35.000 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau închisoare de până la un an.

Pe parcursul ultimilor ani, tinerii au fost sancționați de mai multe ori pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, pescuit ilicit, tăierea ilicită a produselor lemnoase, ultragierea polițiștilor de frontieră.

Din data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Totodată, precizăm că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X