S-au pornit la Chicu pentru a discuta cum pot ajuta în lupta cu pandemia, dar nu au mai fost primiți; Ce au pățit Năstase, Slusari și Plîngău

Autor: , in Politic / 6 aprilie, 2020, 15:38

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, alături de colegii săi deputați Alexandru Slusari și Dinu Plîngău, au mers luni la Guvern pentru a discuta cu premierul Ion Chicu și a-i propune anumite soluții în lupta cu pandemia de coronavirus. Drumul lor s-a oprit însă în holul clădirii Executivului, pentru că premierul nu a vrut să-i primească pe toți trei.

Dezvăluirea ne-a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, care a făcut parte din delegația Platformei DA în calitatea sa de autor al unei sesizări la Curtea Constituțională în legătură cu asumarea răspunderii Guvernului asupra unui pachet de legi, care includea anumite relaxări pentru magazinele duty-free, comerțul de tutun și taxele pe resurse naturale.

„Am ajuns în holul Guvernului, dar ni s-a spus că poate merge la premier doar Andrei Năstase. La insistențele domnului Năstase, care a transmis că și noi, în calitate de deputați avem anumite propuneri pentru premier, ni s-a refuzat accesul”, a declarat Dinu Plîngău.

Potrivit lui Alexandru Slusari, întrevederea a fost convenită de către Năstase și Chicu încă duminică, și fusese programată să aibă loc luni, la ora 14:00.

Citește și: Platforma DA va sesiza Curtea Constituțională pentru anularea a trei prevederi din asumarea Guvernului

„Am vrut să-i prezentăm mai multe informații inclusiv despre situația din sectorul medical. În vederea protecției medicilor și a situației din spitale. Am dorit să discutăm și despre posibilitatea adresării către UE, pentru a beneficia anume de ajutorul cel mai necesar în prezent. Existau și alte subiecte pe care am vrut să le abordăm, despre care noi semnalăm deja de o lună. În special de ordin economic, în legătură cu care insistă asociațiile de business. Am ajuns la Guvern, dar paznicul nu ne-a permis accesul. Iar solicitarea lui Andrei Năstase, de a ne prezenta în trei la Ion Chicu, a fost respinsă”, a declarat și Alexandru Slusari.

Până la urmă, cei trei au fost nevoiți să facă cale întoarsă.

Cei doi deputați ne-au mai spus că și-au dorit să discute cu Ion Chicu inclusiv în urma apelurilor publice venite în ultima perioadă din partea puterii către opoziție, de a prezenta propuneri în vederea luptei cu pandemia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X