(VIDEO) Ce se întâmplă în China, după ieșirea din izolare. Înghesuială în parcuri, la cumpărături şi în restaurante

Autor: , in Externe / 6 aprilie, 2020, 17:01

Mii de chinezi s-au îngrămădit, weekendul trecut, în siturile turistice, din marile oraşe din jurul ţării, în ciuda avertizărilor experţilor în sănătate. Chiar dacă restricţiile de izolare au fost ridicate, încă există riscul ca numărul infecţiilor să crească.

Mai multe imagini au arătat sute de oameni înghesuiţi în parcul montan Huangshan, din provicia Anhui, de sâmbătă, mulţi dintre ei purtând măşti. Oamenii au profitat de ridicarea restricţiilor de călătorie, după ce au stat izolaţi la domiciliu luni de zile, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Capacitatea maximă a parcului a fost atinsă încă de la 7:48, dimineaţa, astfel că autorităţile au fost nevoite să permită intrarea doar a 20.000 de persoane.

Între timp, în Shanghai, spaţiile comerciale au fost luate cu asalt de cumpărători şi turişti. Multe dintre restaurante au fost pline, iar acces aveau doar cei cu rezervări făcute din timp.

Situaţia a fost similară şi în Beijing, unde parcurile şi spaţiile publice au fost inundate de cetăţeni. Întoarcerea abruptă la normalitate vine la mai mult de trei luni după ce virusul a fost prima dată detectat în oraşul chinez Wuhan.

Rata infectărilor a scăzut considerabil în ultimele săptămâni, în China, ţara anunţând doar 39 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. China a înregistrat mai mult de 82.000 de infecţii şi peste 3.300 de decese provocate de noul coronavirus.

Epidemiologii avertizează însă că pandemia nu s-a încheiat în ţara asiatică, însă a ajuns la un stadiu nou, iar oamenii au fost îndemnaţi să nu se ducă în zone aglomerate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X