COVID-19. Dodon anunță data de la care ar putea fi relaxate restricțiile (VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Populare / Social / 7 aprilie, 2020, 15:16

Nici vorbă de ridicarea interdicțiilor până la data de 28 aprilie, anunță Igor Dodon. Președintele a afirmat, în cadrul unui briefing de presă, că restricțiile impuse populației în această perioadă epidemiologică ar putea fi relaxate abia după Paștele Blajinilor, care în acest an va fi pe data de 28 aprilie.

„Mulți așteaptă, și cei din HORECA, și cei din piețe. Haideți să fi conștienți și să vorbim sincer și pragmatic. Până pe data pe 28 aprilie, relaxări și scoaterea restricțiilor nu va fi. Iar mai departe, în funcție de evoluția situației pandemice” a declarat șeful statului după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit lui, eliminarea unor restricții până la Paștele Blajinilor este periculoasă.

„Noi înțelegem că asta vă afectează activitatea economică, dar înțelegeți că dacă vom face unii pași greșiți acum, costurile economice vor fi mult mai mari. Pentru că perioada de criză va dura mai mult, numărul de infectați – mai mare, presiunea pe sectorul emdical va fi mai mare, bani la buget necesari mai mulți pentru a susține sistemul medical, și nimerim într-un cerc vicios.

Sperăm că această situția destul de dură impusă de autorități pentru următoarele săptămâni va da rezultatul scontat, și după data de 28 sperăm să ajungem la o relaxare a restricțiilor impuse”, a mai spus Dodon.

Citește și: R. Moldova trece în scenariul 4 de gestionare a epidemiei COVID-19. Medicii de familie din sate, atenționați pentru implicare

Amintim că la 17 martie în Republica Moldova a fost instituită, prin decizia Parlamentului, starea de urgență. Ulterior au fost luate mai multe decizii de limitare a liberei circulației, precum și alte măsuri restrictive legate de majoritatea domeniilor de activitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *