COVID-19. Țara în care persoanele care ies pe stradă fără mască ajung la închisoare

Autor: , in Externe / 7 aprilie, 2020, 17:27

Marocanii care ies din case fără măști pentru față riscă pedepse cu închisoarea de peste trei luni și amendă de până la 126 de dolari.

Noile măsuri intră în vigoare marți, în țară fiind instituite restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de la jumătatea lunii martie, relatează BBC NEWS.

Decizia a fost anunțată, după o ședință a guvernului în care s-au discutat metode noi de control al răspândirii virusului. Măștile pentru față vor fi vândute la un preț subvenționat, de 0,08 dolari/ bucată.

„Până săptămâna viitoare, Maroc intenționează să producă aproape 6 milioane de măști de față pe zi, o creștere față de cifra actuală are este de 3,3 milioane”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Industriei, Taoufiq Moucharraf, potrivit Digi24.

Țara nord-africană a raportat până acum 1.141 de cazuri de coronavirus și 83 de decese. A declarat stare de urgență timp de o lună începând cu 19 martie. Oamenii își pot părăsi casele doar pentru a-și cumpăra alimente și medicamente și numai cei cu permise pot merge la muncă. Până acum, peste 8.600 de persoane au fost arestate și puse sub urmărire penală pentru încălcarea regulilor de blocare.

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă ca măștile de față să fie purtate de publicul larg, recomandarea fiind valabilă doar pentru bolnavi sau pentru cei care îi îngrijesc.

OMS spune că spălarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială sunt mai eficiente pentru stoparea răspândirii virusului decât purtarea unei măști.

Experții avertizează că măștile de față trebuie purtate corect, schimbate frecvent și depozitate în condiții de siguranță după folosire.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *