(DOC) PAS a sesizat CC privind pachetul de legei asumat de Guvern: „Facilitează evaziunea fiscală și furtul banului public”

Autor: , in COVID-19 / Politic / 7 aprilie, 2020, 14:55

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a sesizat Curtea Constituțională (CC) referitor la unele prevederi din pachetul de legi asumate de Guvern care, potrivit formațiunii, facilitează evaziunea fiscală și furtul banului public.

Două sesizări a fost depuse marți, 7 aprilie, de deputații Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca, în legătură cu intrarea în vigoare a legii asumate de Guvern „privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență”.

În prima sesizare, Curții Constituționale i s-a solicitat interpretarea articolului art. 106/1 din Constituție, astfel încât aceasta să facă claritate și să răspundă la întrebarea dacă angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra unui proiect de lege are loc întotdeauna prin prezența reprezentantului Guvernului în ședința plenară a Parlamentului (ședință deliberativă, adică cu cvorum), indiferent dacă Parlamentul se află în sesiune ordinară sau nu.

A doua sesizare vizează controlul de constituționalitate a mai multor prevederi din Legea nr. 56/2020 privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative.

Sesizare ConstCourt Interpr… by PAS Moldova on Scribd

Amintim că săptămâna trecută Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, adoptând un proiect de lege ce prevede măsuri sociale și economice în perioada stării de urgență provocate de virusul COVID-19. Totodată, în proiect au fost incluse unele prevederi legate de industria tutunului, de taxele pentru exploatarea resurselor minerale, calificate de opoziția parlamentară drept „promovarea unor interese de grup”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *