Lista celor 16 țări din lume care nu au raportat infectări de coronavirus

Autor: , in Externe / 7 aprilie, 2020, 16:34

Doar 16 state ale lumii, majoritatea microstate din zona Oceaniei, au raportat până acum zero cazuri de coronavirus. Toate tările Europei au raportat pacienţi cu COVID-19. Asupra Coreei de Nord planează suspiciuni.

16 statele ale lumii, cele mai multe dintre ele microstate situate în zona Oceaniei, sunt până acum „libere de coronavirus”, relatează digi24.ro.

Până la data de 6 aprilie, ţările fără cazuri de pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19 sunt: Yemen, Coreea de Nord, Tajikistan, Tukmenistan, Lesotho, Comoros, Insulele Solomon, Vanuatu, Samoa, Kiribati, Micronesia, Tonga, Insulele Marshall, Palau, Tuvalu şi Nauru.

De la începutul lui aprilie, au raportat cazuri pozitive Malawi, Insulele Falkland, Saint Pierre şi Miquelon, Sudanul de Sud, respectiv Sao Tome şi Principe.

Una dintre ţările cu zero cazuri de coronavirus raportate, Coreea de Nord, este privită cu reţinere de specialişti, mai ales din pricina proximităţii faţă de China.

Totuşi, autorităţile de la Pyongyang susţin că acesta este adevărul pur şi pun reuşita lor pe seama faptului că au tăiat toate legăturile terestre, aeriene şi maritime chiar şi cu China.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *