Femeia din Soroca diagnosticată cu COVID-19, care într-un live pe Facebook a povestit despre situația precară din spitalul în care se află, îi răspunde premierului Ion Chicu care a catalogat postarea acesteia ca fiind „live-uri glamuroase”.

Premierul s-a arătat indignat de faptul că apar tot mai multe mărturii despre starea precară din instituțiile medicale din țară. Reacția lui Ion Chicu a fost criticată de pacienta din Soroca, declarând că nu este potrivită pentru un premier.

„Această replică nu este demnă de un premier. Eu nu cred că aceasta ar trebui să fie reacția unui premier. Eu cred că el ar trebui să aibă grijă de cetățeni, el este obligat să aibă grijă de toți pe timpul mandatului său, aceasta cred că este funcția sa”, a declarat Veronica Suveica, pacienta din Soroca care a fost diagnosticată cu COVID-19.

Veronica Suveica a mărturisit că a fost infectată cu COVID-19 în spital, după o intervenție chirurgicală.

Premierul a spus că pe Internet apar „live-uri glamuroase” și că „doamna arată foarte bine, slavă Domnului”.

„Acestă replică este de doi bani. Acelea sunt postări glamuroase? Acela a fost off-ul meu și strigătul de după două zile a lipsei reacției din partea personalului medical”, este răspunsul Veronicăi Suveica la reacția primită din partea lui Chicu.

Totodată, femeia din Soroca a menționat că după postările sale s-a schimbat situația spre bine.

„Toți pacienții testați pozitiv la coronavirus au fost transferați în secția de chirurgie. Sunt într-un salon cu soțul meu. Avem veceu persoanal în cameră. Ne-a vizitat medicul, ne-a explicat reacțiile adverse pe care le aveam și ne-am speriat când nimeni nu ne răspundea. Au fost schimbări pozitive”, a precizat pacienta infectată cu coronavirus.

Vezi și: Replica lui Chicu pentru femeia din Soroca care spune că nu este apă în spital: „Live-uri glamuroase. Nu e sens să le faceți” (VIDEO)

Referitor la cadrele medicale, ea spune că medicii sunt speriați.

„Medicii nu spun nimic. Dar eu îi văd după fața lor că sunt speriați. Eu îi înțeleg că sunt stresați. Noi și suntem stresați, dar, imaginațivă ei, că sunt în contact direct cu bolnavii de COVID-19. Eu îi compătimesc pe medici și le doresc sănătate și putere”, a conchis Veronica Suveica.

Citește și: Mărturiile unei paciente cu COVID-19 din Soroca: „Nu avem medic, ne simțim rău de la pastile. Ne-au adus pentru experimente?” (VIDEO)

Amintim că, duminică seara, Veronica Suveica din raionul Soroca a povestit într-un live pe Facebook cum a fost infectată cu COVID-19 în spital, după o intervenție chirurgicală. Femeia acuză că, conducerea instituției medicale în care s-a tratat a tăinuit că medicii sunt infectați cu coronavirus, ulterior ea a fost externată, iar odată ajunsă acasă și-a infectat și soțul. Internată din nou în spital, însă de această dată cu virusul COVID-19, femeia spune că în instituția medicală în care este internată lucrurile sunt neclare, pacienții nu au un medic care să îi monitorizeze, iar din cauza pastilelor care li se administrează ei bolnavi se simt tot mai rău. Mai mul, femeia spune că în spital nu este nici apă caldă.

La acest subiect: După live-ul pe Facebook, pacienta cu COVID-19 din Soroca a fost transferată în altă secție: Avem medic, dar și apă caldă (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here