Pandemia de coronavirus afectează puternic America de Sud. În timp ce în Ecuador autoritățile nu mai fac față deceselor și au ajuns să abandoneze victimele COVID-19 pe străzi, în Peru criza economică i-a lăsat pe cei mai săraci fără mâncare, scrie Digisport.ro.

Carlos Zambrano (30 de ani), fotbalist în naționala statului Peru și la Boca Juniors, este unul dintre cei care s-au implicat serios într-o campanie de ajutorare a persoanelor care nu mai au bani de mâncare în această perioadă.

”Jucăm un meci important împotriva unui rival invizibil. În acest timp, mii de familii din țara asta au nevoie de o mână de ajutor. Nu trebuie să existe diferențe sociale sau rasiale care să ne îndepărteze. Trebuie să ne punem în haina celorlalți”, a scris Zambrano, pe Instagram, invitându-i pe cei care au posibilitatea să doneze alimente și sânge.

Postarea jucătorului i-a impresionat pe mai mulți sportivi locali, care au distribuit-o și au anunțat că aderă la această campanie. Printre ei și Aldo Corzo, fotbalist la Universitario și în naționala statului Peru.

În urmă cu câteva zile, Zambrano a mai făcut un gest mare. Fundașul central a pus la cale un proiect prin care cetățenii din Callao, orașul său natal, să primească zilnic un coș cu mâncare. Ajutorul este strict pentru persoanele care nu au încasat de la Guvern bonusul destinat celor care nu mai au de lucru în această perioadă.

Potrivit presei din America de Sud, pandemia de COVID-19 a evidențiat și mai mult diferența dintre bogați și săraci. Mai ales în țările din America Latină, unde economiștii prevăd o criză economică gravă, ”cea mai rea de la Al Doilea Război Mondial” încoace.

”Impactul economic a ceea ce se întâmplă este fără precedent”, a declarat recent Maria Antonieta Alva (35 de ani), ministrul Economiei și Finanțelor din Peru.

Autoritățile de la Lima au asigurat un buget de 400 de milioane de dolari pentru a evita criza umanitară și a hrăni circa 12 milioane de persoane care trăiesc la limita sărăciei. Doar că banii nu ajung neapărat la cei mai săraci, scrie presa locală.

”Coronavirusul a scos la iveală egoismul pe care oamenii îl poartă în interior”, a povestit Cesar Alegre, unul dintre cetățenii loviți de foame în capitala țării, Lima, referindu-se la faptul că unii localnici au posibilitatea să-și cumpere cantități mari de alimente, în timp ce pentru alții mâncarea e o problemă.

Pe 6 aprilie, Peru avea 2.281 de infectări cu noul coronavirus. 83 de peruani au murit din cauza infectării cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here